Aktuálně

Ohlédnutí za ročníkem 2017

FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2017

Tisková zpráva, 11.5.2017

Food Festival Karlovy Vary 2017 nabídl svým hostům tradiční pokrmy české kuchyně v moderním pojetí, ale také vitariánská RAW jídla. Každé naservírované jídlo bylo zážitkem pro oko a geniální chuť důmyslně sladěných ingrediencí strávníci jen tak nezapomenou.   

Dvanáct místních restaurantů a barů lemovalo prostranství před hotelem Thermal a lákalo svou nabídkou davy návštěvníků. Na pódiu se střídaly soutěže v krájení spirály z brambor, v pletení vánočky, na řadu přišla letos také „popelkovská“ soutěž v přebírání hrachu a čočky, kterou samozřejmě musela vyhrát zástupkyně něžného pohlaví Vlaďka. Svůj debut na našem festivalu měla mladá muzikálová zpěvačka Gabriela Urbánková. Profesionální soutěž Makro ve filetování lososa byla letos vyhlášena pro začínající kuchaře. Na první místo se přesnými řezy dostal Daniel Kula ze Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary, soutěžící za hotel Carlsbad Plaza.

Povedený běh „Vrchní, prchni“ odstartoval primátor města Petr Kulhánek přesně v 15:00 hodin. Z 26 běžců vběhl do cílové pásky jako první a s nejlepší mírou nápoje pan Richard.

Nejvíce hlasů veřejnosti v soutěži o nejlepší restaurant získal hotel Savoy Westend jistě zaslouženě, vždyť všechny jeho připravené porce byly vyjezeny do posledního sousta jako první. V těsném závěsu bojovaly o přízeň provozy Špunt & Knoflík a Villa Dvorana.

 Je jisté, že si restauranty získaly svou přízeň, a přejeme jim spoustu spokojených strávníků. Na přehlídku gastronomického umění místních šéfkuchařů na jednom místě si však nějaký ten pátek musíme počkat.

V roce 2018 oslaví Food Festival Karlovy Vary

svůj jubilejní desátý ročník!

 

Additional information