Festivalové recepty

Krůtí pečeně protýkaná karlovarskou šunkou, zadělávaná baby mrkev, zámecký brambor

Potřebujeme (pro čtyři osoby):
Na krůtí pečeni: 400 g krůtích prsou, 120 g šunky, 100 g hladké mouky, 10 g Ramy, sůl, kmín
Na zadělávanou karotku: 400 g mražené baby karotky, 100 g hladké mouky, 20 g másla, 2 dcl mléka, sůl, petrželová nať
Na zámecký brambor: 1 kg čerstvých brambor, sůl, kmín, pažitka nať

Příprava:
Krůtí prsa si prošpikujeme šunkou a karotkou, osolíme a posypeme celým kmínem, zprudka opečeme na pánvi s tukem a dáme dopéct do trouby na 80° C cca 30 minut. Na zbylém tuku vyrestujeme hladkou mouku, zjemníme Ramou, provaříme, dochutíme solí a kmínem a procedíme přes jemný cedník. Po upečení krůtí prsa krájíme na plátky a servírujeme na talíř. Mraženou baby karotku povaříme v osolené vodě přibližně 5 minut. Z hladké mouky a másla si uděláme jíšku, kterou zalejeme mlékem a dochutíme solí a petrželovou natí. Baby karotku servírujeme na talíř a přeléváme připravenou jemnou bešamelovou omáčkou. Tvořítkem na zámecké brambory si vykrajujeme z čerstvých brambor kuličky, které vaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Na talíři zdobíme čerstvou pažitkou.