Ročník 2010

FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2010

Tisková zpráva, 3.5.2010

Letos již podruhé prezentovaly o prvomájovém odpoledni před lázeňským hotelem Thermal své speciality gastronomické provozy karlovarského regionu.

Ve stánku Grandhotelu Pupp mohli návštěvníci ochutnat dezerty a kávy z nabídky Café Pupp, za koktejlovým barem míchali barmani Becher´s Baru desítky koktejlů a kuchaři přímo před hosty připravovali šťavnaté tortilly. Žáci střediska praktického vyučování při Grandhotelu Pupp se rozhodli představit tradiční českou svíčkovou omáčku v pojetí „Není svíčková jako svíčková". Všechny nabízené speciality se setkaly s velkým zájmem hostů, o čemž svědčí bezmála 3.000 prodaných degustačních porcí.

Speciální akcí letošního ročníku Food Festivalu Karlovy Vary bylo národní finále Czech Food Cupu 2010, soutěže pro restaurace sdružené v projektu Czech Specials. Pro finálové kolo byla vybrána rajská omáčka a ta nejlepší v České republice se dle výroku porotců vaří v Orea Hotelu Bílý Hořec v Harrachově.

Vyvrcholením festivalu byl pokus o zápis do České knihy rekordů s největším počtem číšníků na jednom místě a následně již tradiční běh „Vrchní, prchni". Číšníků se sešlo na čtyři desítky.