Ročník 2011

FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2011

Tisková zpráva, 9.5.2011

Již potřetí v řadě nechyběl v programu zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech také FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY. Přehlídku kulinářského umění kuchařů a zručnosti barmanů letos zpestřily vložené soutěže ve vykosťování kuřete a filetování lososa. Na příjemné gastronomické odpoledne přijal pozvání Tomio Okamura, který ve své krátké talkshow pobavil a zároveň zasvětil diváky do tajů přípravy sushi.

O přízeň hostů letos vyrovnaně bojovalo 9 týmů – Club Imperial, Hostinec Na Statku Jakubov, Grandhotel Pupp, Středisko praktického vyučování při Grandhotelu Pupp, Hotel St. Joseph Royal Regent, Hotel Aqua Marina, Sushi Bar Sakura, Hotel Thermal a společnost Makro. Nejlepší však může být jen jeden a stal se jím díky největšímu počtu hlasů hotel Thermal. Na druhém místě skončila hříbková omáčka a svatební dorty Grandhotelu Pupp a dalším stánkem, u kterého nejvíce chutnalo, byl Hostinec Na Statku z Jakubova.

Ve vykosťování kuřete se před zraky všech účastníků festivalu utkali šéfkuchař hotelu Thermal Marino Klouček a kuchař Grandhotelu Pupp Petr Jiřík. Petr Jiřík se vítězným časem 1´15´´ stává vyzyvatelem pro další ročník. Ve filetování lososa pod patronací společnosti Makro nejlépe uspěl kuchař z hotelu Thermal Petr Svoboda. Svým výkonem bude směle konkurovat kolegům v národním kole, které se uskuteční na podzim v Praze.

V programu dále vystoupili se svou barmanskou show žáci Střediska praktického vyučování při Grandhotelu Pupp a reggae tým barmanek hotelů Thermal a Imperial. Sladkou tečkou bylo vystoupení mladičké zpěvačky Andrey Hauerové.

Úderem 15. hodiny odstartoval primátor Karlových Varů pan Petr Kulhánek třem desítkám číšníků a servírek - profesionálů a amatérů tradiční běh „Vrchní, prchni“. Do cíle se dostavili tentokráte všichni, ani jeden nechyběl. Na prvního a kupodivu z řad číšníků - amatérů Artura Regietu čekala zasloužená odměna v podobě soudku se zlatavým mokem.

Gastronomická talkshow Tomio Okamury se nesla v zábavném, ale i lehce naučném duchu. S přípravou sushi pod vedením opravdových profesionálů se nesetkáváme každý den. Na závěr byla přítomnost pana Okamury využita ještě k jedné příležitosti, a sice předání šeku na symbolických 10.000,- Kč vyjadřujících solidaritu s japonským lidem po nedávné přírodní katastrofě. Také následné přátelské setkání s hoteliéry v hotelu Thermal přispělo k výměně zkušeností v odborné oblasti cestovního ruchu.

Vyčerpávající program se dostává do konce, poslední pokrmy mizí ve slastných soustech, osvěžující koktejly povzbuzují sluníčkem zmožené festivalové návštěvníky. Food Festival Karlovy Vary 2011 je nenávratně za námi, ale již teď se můžeme těšit na 4. ročník opět v květnovém termínu v roce 2012.

Děkujeme zúčastněným provozům a partnerům akce a hlavně všem návštěvníkům, na které se těšíme v příštím roce.

Za celý team FOOD FESTIVALu
Andrea Pfeffer-Ferklová
Iva Hauptmannová
Jan Lichnovský



PÁR ČÍSEL

  • 3. ročník Food Festival Karlovy Vary 2011
  • prezentovalo se 9 gastronomických provozů
  • za 4 hodiny se vydalo na 3.000 pokrmů, koktejlů, nápojů
  • nejúspěšnější tým hotelu Thermal obsloužil na 500 návštěvníků
  • běhu číšníků a servírek „Vrchní, prchni“ se zúčastnilo 31 závodníků