Ročník 2012
FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2012
Tisková zpráva, 9.5.2012
Festival gastronomie se v Karlových Varech zabydlel a karlovarská veřejnost i lázeňští hosté dali svou vzrůstající návštěvností opět jasně najevo, že je to akce, která k zahájení lázeňské sezóny neodmyslitelně patří. Kromě degustací specialit jednotlivých provozů, pestrého programu na pódiu a běhu „Vrchní, prchni“ sklidil velký úspěch doprovodný program pro děti a rodiče.
K jedenácti v Karlových Varech známým restaurantům a barům přibyl letos zahraniční zástupce – pivovar Maisel´s Weisse z Bayreuthu. V hodnocení návštěvníků vyšel vítězně tým kuchařů z Thermalu, na druhém místě skončily sushi speciality ze Sakura Restaurantu, třetí příčku obsadil Grandhotel Pupp a krásné čtvrté místo mezi dalšími věhlasnými provozy si zaslouženě vybojoval Hostinec Na Statku z Jakubova. Konkurence byla veliká a výsledky budou jistě výzvou pro další ročníky tohoto gastronomického svátku.
Šéfkuchaři naostřili nože a pod záštitou společnosti Makro se utkali v západočeském klání ve filetování lososa. Nejlepší tři budou obhajovat skvělé výsledky našeho regionu v celonárodním kole: 1. Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza), 2. Václav Janák (Spa Resort Sanssouci), 3. Radek Kotlán (Grandhotel Pupp). Mistrovství ČR ve filetování lososů pořádá společnost Makro Cash & Carry ČR od roku 2010 a kromě nápadů, soutěžních cen a odborné poroty přiváží na soutěž čerstvé lososy z Norska.
Na pódium byly pozvány také odvážné kuchařky a kuchaři z řad návštěvníků, aby si vyzkoušeli pečení palačinek na francouzském tálu nebo připravili tradiční karlovarský knedlík. Víte, že existuje knedlíkový den v Karlových Varech? Nejen tuto gastrozajímavost vám přináší nový festivalový web www.foodfestivalkv.cz. V programu se barmanským vystoupením představili šikovní studenti Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp a diváky rozpumpoval známými hity David Wiljo Kangas z Massachusetts.
Karlovarský závod „Vrchní, prchni“ přiběhl odstartovat primátor Karlových Varů Petr Kulhánek a finanční prémie 10.000,- Kč putovala do rukou nejlepšího běžce a zároveň strážce míry piva pana Bureše.
Poslední balónky byly dofouknuty, perníčky dozdobeny, ubrousky složeny, degustační porce vyprodány, ale letos Food Festival nekončí. Do soboty 12. května pokračuje týdnem gastronomie ve čtyřech restaurantech a barech, které se letos poprvé do pokračování zapojily.
Food Festival Karlovy Vary je podporován Městem Karlovy Vary, agenturou CzechTourism, společností Makro Cash & Carry ČR, webovým portálem dobrých chutí Gastronaut.cz, prezentujícími se restauranty a bary a hlavně svými návštěvníky, pro které bude připraven v plné chuti zase v májovém termínu 2013.
Za celý team FOOD FESTIVALu
Andrea Pfeffer-Ferklová
Iva Hauptmannová
Jan Lichnovský
Hostinec Na Statku
HOSTINEC NA STATKU
Poctivá tradiční česká kuchyně
Jakubov 40, Vojkovice (směr Kyselka)
Pouze soukromé oslavy a svatební hostiny: +420 608 252 595
www.hostinecnastatku.cz
Grandrestaurant Pupp
GRANDRESTAURANT PUPP
Luxusní atmosféra, prvotřídní gastronomie
Mírové náměstí 2, Karlovy Vary
Rezervace míst: +420 353 109 111
Otevírací doba: PO-NE 12:00-15:00 & 18:00-22:00
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.pupp.cz
Lobby Bar Thermal
LOBBY BAR BON CAFÉ
a NOVĚ ZREKONSTRUOVANÁ RESTAURACE
(snídaně, obědy, večeře formou pestrého bufetu)
Mezinárodní a regionální kuchyně v moderním pojetí
Příjemné posezení s výhledem do centra Karlových Varů
I. P. Pavlova 11, Karlovy Vary
Rezervace míst: +420 359 002 230
Otevírací doba: PO-NE 07:00-22:00
www.thermal.cz