Ročník 2013

FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2013

Tisková zpráva, 6.5. 2013

Festival gastronomie slavil v Karlových Varech již svůj pátý ročník.

Během víkendu zahájení lázeňské sezóny se v Karlových Varech slavilo nejen poslechem krásné hudby, v průvodu Karla IV., či při svěcení pramenů. Slavilo se také jídlem a to z rukou těch nejlepších karlovarských kuchařů. Návštěvníci letošního ročníku Food Festivalu mohli ochutnávat z široké nabídky pokrmů. Kromě skvělých ústřic společnosti MAKRO bylo možné nahlédnout do tajů kuchyně karlovarského Grandhotelu Pupp. Své příznivce potěšil hotel Thermal, skvělé drinky nabízel Club Imperial. Dokonalé umění představili zástupci nově vybudovaného hotelu Quisisana Palace. Do Karlových Varů zavítali také přespolní z lázní Jáchymov, či Hostinec na Statku z Jakubova. Celkem bylo možné ochutnat speciality u 13 restaurací. V hodnocení návštěvníků vyšel vítězně tým kuchařů z Thermalu, na druhém místě, o pouhý jeden hlas, se umístil Grandhotel Pupp a krásné třetí místo získal hotel St. Joseph Royal Regent.

Při letošním ročníku se kuchaři jednotlivých restaurací utkali doslova na ostří nože. Poprvé za historii festivalu totiž proběhla soutěž v otevírání ústřic. A že to není nic jednoduchého vidělo i na čtyři tisíce návštěvníků. Mezi ty nejlepší se tak probojovali: 1. Petr Svoboda (Hotel Thermal), 2. Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza), 3. Václav Hanisch (Grandhotel Pupp).

Jak bývá již při správném festivalu jídla a pití zvykem, zkrátka nepřišlo ani publikum. Správnou přípravu festivalového špízu, či Crépe Suzette si mohli návštěvníci vyzkoušet na vlastní kůži. Své umění také předvedli mladí začínající kuchtíci v rámci soutěže FOOD CUP, kdy vyhráli žáci učňovského střediska hotelu Thermal. Karlovarský závod „Vrchní, prchni“ přiběhl odstartovat primátor Karlových Varů Petr Kulhánek a finanční prémie 6.000,- Kč putovala do rukou nejlepšího běžce a běžkyně. Vše bylo do posledního sousta snědeno, vypito a už teď se všichni těší na další svátek gastronomie. Přejeme Vám tedy dobrou chuť a brzy zase na viděnou.

Za celý team FOOD FESTIVALu
Andrea Pfeffer-Ferklová

FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2013

Milí hosté, degustátoři,

máme radost z vaší návštěvy na letošním pátém ročníku gastronomického festivalu v Karlových Varech. Ochutnali jste na 5000 porcí specialit a hlasovali pro své favority. O jeden jediný hlas vyhrál tým Thermalu nad týmem Grandhotelu Pupp. V těsném závěsu se umístila gastronomie hotelu Royal Regent a speciality Hostince Na Statku. Z Lázní Jáchymov si přivezli talisman v podobě roztomilého Radonka, avšak na přední příčky vaší oblíbenosti si musejí počkat až do příštího ročníku.

Zkusili jste si někdy otevřít ústřici? Není to jednoduché a je lepší přípravu této delikatesy přenechat odborníkům. V prvním ročníku "Karlovarského ústřicování" šlo nejen o čas, ale také o kvalitu oddělení ústřice od škeble. O bezpečnost soutěžících se postarala speciální drátěná rukavice.  

Pořadí

Jméno

Společnost

Čas

1.

Petr Svoboda

Thermal

0:07:09

2.

Jana Boháčková

MAKRO Karlovy Vary

0:09:41

3.

Lukáš Paluska

Carlsbad Plaza

0:10:06

4.

Václav Hanisch

Grandhotel Pupp

0:11:46

5.

Milan Matoušek

Carlsbad Plaza

0:12:33

6.

Pavel Bicek

Carlsbad Plaza

0:12:44

 

 

 

 



Prvotřídní ústřice typu Belon byly poté k ochutnání ve stánku Makro a zájem byl veliký.

Na startu závěrečného běhu Vrchní, prchni se sešlo na dvě desítky závodníků a předvedli výkon hodný svého vzoru ze stejnojmenného filmu. Rok uběhne jako voda a těšíme se na společné gurmánské zážitky při FOOD FESTIVALU KARLOVY VARY 2014!