FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2016

FOOD FESTIVAL KARLOVY VARY 2016

Tisková zpráva, 10.5. 2016

Food Festival Karlovy Vary 2016, letos s podtitulem královská hostina Karla IV., potěšil své příznivce pestrou gastronomickou nabídkou v sobotu 7. května na prostranství před hotelem Thermal.

Gastronomické provozy byly na minutu připraveny odklopit pokličky a servírovat talíře, zatímco hosté brali foodfestivalové pokladny útokem. Letošních prodaných 16 420 Karlíků svědčí o stále větší oblibě akce. V hodnocení o nejlepší restauraci vyhrál jednoznačně nový účastník festivalu hotel Olympic Palace, 2. místo získal tým Hostince Na Statku a 3. místo vybojovala nabídka hotelu Savoy Westend. Program doplnily muzikálové melodie z Noci na Karlštejně, barmanská show i soutěže pro veřejnost, např. v krájení chleba, v poznávání koření či šlehání bílků. Současně se v prostorách Thermalu odehrávala juniorská soutěž Food Cup. Mladí kuchaři a kuchařky dostali zadání na přípravu hlavního pokrmu na téma „Co se jedlo za vlády Karla IV.“. Nejlepšího výsledku u poroty dosáhl tým Domenico Campisano a Tomáš Vančura ze Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary - restaurace Luna.

Každoročně skvělou soutěž pro kuchaře profesionály pořádá společnost MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. V přípravě „Předkrmu pro krále“, v němž hlavní roli hrál pstruh, obstál nejlépe a pomyslné žezlo pozvednul šéfkuchař hotelu Royal Regent pan Zdeněk Steininger.

Díky svým dlouholetým partnerům Městu Karlovy Vary a České centrále cestovního ruchu CzechTourism - projektu Czech Specials je akce Food Festival Karlovy Vary již poosmé součástí víkendového programu Zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech a těšíme se, že po příštím devátém oslavíme společně také desátý jubilejní foodfestivalový ročník.

Nezapomeňte navštívit naši FOTOGALERII.